Nu
Salarii 2026
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Salarii 2026
Se pare că mai sunt necesare 3 avize și se grăbesc maxim cei puși să avizeze https://hotnews.ro/scandalul-concediil ... 9#cxrecs_s
Mai durează...
Mai durează...
ultimele precizari ale CNAS (6.4.2026)
- Attachments
-
- pag2.jpg (300.93 KiB) Viewed 430 times
-
- pag1.jpg (446.68 KiB) Viewed 430 times
-
viorel1955
Buna postarea Admin ! Deci concluziile, dupa mine sunt urmatoarele :
1. In cazul taierilor. se taie prima zi LUCRATOARE, chiar daca CM-ul incepe intro zi nelucratoare.
2. taierea se aplica FIECARUI CM indiferent daca e initial sau in continuare. Deci la acelasi episod de boala, unui pacient i se pot taia din plata una, doua sau mai multe zile din CM, functie de cate continuari a avut certificatul. Superb. Adica cu cat a fost mai grav diagnosticul, cu atat il belim mai tare.
Asa inteleg eu din lectura.
1. In cazul taierilor. se taie prima zi LUCRATOARE, chiar daca CM-ul incepe intro zi nelucratoare.
2. taierea se aplica FIECARUI CM indiferent daca e initial sau in continuare. Deci la acelasi episod de boala, unui pacient i se pot taia din plata una, doua sau mai multe zile din CM, functie de cate continuari a avut certificatul. Superb. Adica cu cat a fost mai grav diagnosticul, cu atat il belim mai tare.
Asa inteleg eu din lectura.
Last edited by viorel1955 on 10 Apr 2026, 18:49, edited 1 time in total.
Asta am inteles si eu, asta vor casele de sanatate. Am adaptat si eu programul sa nu ma mai sune contabilii ca nu pot recupera banii de la casa de sanatate. Indiferent ca au sau nu dreptate.
Salutare ,
Am o situatie la un client care a investit la bursa si cercetand am aflat de OUG nr. 8/2026
Articolul 1 – Introducerea deducerii pentru investiții pe piețe reglementate
Acest articol modifică Codul fiscal și introduce o nouă deducere specifică pentru salariați.
„Se introduce o deducere din baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii, reprezentând sumele investite în instrumente financiare tranzacționate pe piețe reglementate, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual.”
Ma intereseaza daca exista un camp special in D112 pentru asta
Am o situatie la un client care a investit la bursa si cercetand am aflat de OUG nr. 8/2026
Articolul 1 – Introducerea deducerii pentru investiții pe piețe reglementate
Acest articol modifică Codul fiscal și introduce o nouă deducere specifică pentru salariați.
„Se introduce o deducere din baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii, reprezentând sumele investite în instrumente financiare tranzacționate pe piețe reglementate, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual.”
Ma intereseaza daca exista un camp special in D112 pentru asta
-
costin_mentor
Momentan nu exista nimic in D112 pentru investitii la bursa.
salutare
cum determinam perioada 2-6 platita de angajator,numaram de la 'prima zi' taiata de la initial?
am urmatorul caz:
initial 14.02-16.02 (14-sambata,duminica 15,16-luni)
continuare 17.02-28.02 (17-marti,18-miercuri,19-joi,20 vineri,21 sambata....)
la initial se taie prima zi lucratoare 16(luni),de plata 0 zile si perioada 2-6 pe care o plateste angajatorul ar fi 17.02-21.02?
la cel in continuare: se taie prima zi (17) deci angajatorul plateste 3 zile(18.02-20.02)?
ms
cum determinam perioada 2-6 platita de angajator,numaram de la 'prima zi' taiata de la initial?
am urmatorul caz:
initial 14.02-16.02 (14-sambata,duminica 15,16-luni)
continuare 17.02-28.02 (17-marti,18-miercuri,19-joi,20 vineri,21 sambata....)
la initial se taie prima zi lucratoare 16(luni),de plata 0 zile si perioada 2-6 pe care o plateste angajatorul ar fi 17.02-21.02?
la cel in continuare: se taie prima zi (17) deci angajatorul plateste 3 zile(18.02-20.02)?
ms
mai pe scurt la ce am intrebat anterior:cum ati considerat intervalul 2-6,platit de angajator:
1.dupa prima zi lucratoare taiata
2.dupa prima zi de medical
?
ms
1.dupa prima zi lucratoare taiata
?
ms
@mrapi
ca altfel in cazul dat ar fi zilele 5...9 angajator si >=10 buget.
L.E. zilele neplatite cad in perioada 2..6 angajator ( 2 zile neplatite, 2 angajator si restul buget)
ca altfel in cazul dat ar fi zilele 5...9 angajator si >=10 buget.
L.E. zilele neplatite cad in perioada 2..6 angajator ( 2 zile neplatite, 2 angajator si restul buget)