Salarii 2026
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Salarii 2026
La casa de sanatate Hunedoara, insista cu taierea primei zile lucratoare. Pe la alte case care e situatia ? Ca nu stiu ce sa fac , astia nu le deconteaza banii.
@hd56fox
-nu se plateste prima zi lucratoare din toate concediile medicale.
-nu se plateste prima zi lucratoare din toate concediile medicale.
-
costin_mentor
Insista, dar nu au baza legala.
@nicu, nu se plateste prima zi din certificat, nu lucratoare.Intradevar, deocamdata au dreptate ca este vorba de prima zi din fiecare certificat. De aceea am inteles ca unii medici au inceput sa dea concediile medicale sambata,duminica. A tot scris lumea aici ca in OUG nu scrie lucratoare, asa interpreteaza ei. Eu voiam sa stiu daca sunt case de sanatate normale "la cap" , nu ca la noi. Dar probabil au primit pe tara rahatul asta cu "lucratoare". Nu stiu de de firmele mari, care au juristi platiti, nu fac nimic. Astia mici nu vor sa se incurce, ei tremura la controale si cand au totul perfect.
Nu este prima zi din certificat ci prima zi de incapacitate! OUG este destul de clara , am mai pus textul, iata-l din nou:
... se suportă după cum urmează:
a) de către angajator, din a 2-a zi până inclusiv în a 6-a zi de incapacitate temporară de muncă,
Toata nebunia asta a aparut in urma acelui exemplu din normele alea scrise cu picioarele! Ma intreb daca nu cumva au "comis-o" intentionat, sqau doar sunt habarnisti.
... se suportă după cum urmează:
a) de către angajator, din a 2-a zi până inclusiv în a 6-a zi de incapacitate temporară de muncă,
Toata nebunia asta a aparut in urma acelui exemplu din normele alea scrise cu picioarele! Ma intreb daca nu cumva au "comis-o" intentionat, sqau doar sunt habarnisti.
-
aserban1969
Corect, in cazul acesta :
" incapacitate temporară de muncă" = episodul de boala = cm initial+ toate cm continuare
certificatele medicale SUNT FRAGMENTATE si din cauza faptului ca nu pot trece de la o luna la alta
Concluzia este ca nu se suporta 1 zi daca pica intr-o zi lucratoare
nu reiese de nicunde ca se aplica fiecarui certificat chiar daca propozitia incepe nefericit cu "Pentru certificatele", nu ar fi normal
Pentru certificatele de concediu medical eliberate in perioada 1 februarie 2026-31 decembrie 2027, indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevazute prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se calculeaza si se platesc prin diminuarea cu o zi si se suporta dupa cum urmeaza: a) de catre angajator, din a 2-a zi pana inclusiv in a 6-a zi de incapacitate temporara de munca, in cazul indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, cu exceptia ....
" incapacitate temporară de muncă" = episodul de boala = cm initial+ toate cm continuare
certificatele medicale SUNT FRAGMENTATE si din cauza faptului ca nu pot trece de la o luna la alta
Concluzia este ca nu se suporta 1 zi daca pica intr-o zi lucratoare
nu reiese de nicunde ca se aplica fiecarui certificat chiar daca propozitia incepe nefericit cu "Pentru certificatele", nu ar fi normal
Pentru certificatele de concediu medical eliberate in perioada 1 februarie 2026-31 decembrie 2027, indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevazute prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se calculeaza si se platesc prin diminuarea cu o zi si se suporta dupa cum urmeaza: a) de catre angajator, din a 2-a zi pana inclusiv in a 6-a zi de incapacitate temporara de munca, in cazul indemnizatiilor pentru incapacitate temporara de munca, cu exceptia ....
- acum Duk nu mai da atentionare sau eroare in schimb in pdf inteligent eroarea ramine.victor wrote: ↑25 Mar 2026, 14:24 CM 19-20 februarie, cod 01, 2 zile lucratoare, plata o calculez pt una.
Toate bune, dar ...
Urmand pretioasele indicatii din oronanta si norme, as pune
B3_6="2" ; " D_14="1" D_15="0" D_16="1"
si DUK da eroare avertisment
........................................................
L.E.
ASIGURAT 7:
* EROARE - Sectiunea B.3 - ((B3_1+B3_2+B3_3>B3_6 si B3_11=0) sau (B3_1+B3_2+B3_3>0 si B3_11=0 si B3_7=0 ) (V58.1)!
* EROARE - Sectiunea B.3 - (B3_1+B3_2+B3_3 # B3_6+B3_8) (V88)!
-
costin_mentor
In cazul concediilor medicale pentru care prima zi este lucratoare (incepand cu feb 2026) si neplatita, modul corect de inregistrare in D112 este:
1. in sectiunea D se vor trece doar zile de concediu medical platite
2. in sectiune B3 se va lua in considerare si ziua de concediu neplatita
iar validatorul ne va da o atentionare in genul:
Daca B3_6 <> Suma(D_16): total nr. zile lucratoare din concediile medicale - mod de calcul eronat
Daca B3_6 <> Suma(D_16): total nr. zile lucratoare din concediile medicale - mod de calcul eronat
-
viorel1955
Costine, daca te uiti in spate am sustinut acest lucru din prima zi in care a aparut D112. Am spus inca de atunci ca ce a scris medicul pe certificat trebuie sa ramana intocmai si ca zilele din certificat, nu au nicio treaba cu cati bani iau pe ele. Exact ce zici tu, in B3_6 ar trebui sa fie zilele lucratoare scrise in certificat iar in D, ce vrea Bolojan sa plateasca din acele zile. Nu m-am rezumat numai la a contempla situatia ci am intervenit cu aceasta solutie si la "fabricantii" lu D112. Au fost de acord cu mine, dar mi-au spus, citez "campul B3_6 nu este al nostru, ci al Casei de Sanatate deci nu putem interveni pe acest camp". Si a ramas cum s-a stabilit, ca deobicei. Dealtfel poti sa observi ca B3_6 este inaccesibil in pdf fiind suma zilelor platite. In concluzie singurul martor al diminuarii certificatului ramane plaja de date calendaristice. (data inceput, data sfarsit) Alte repere nu exista.costin_mentor wrote: ↑31 Mar 2026, 20:12 In cazul concediilor medicale pentru care prima zi este lucratoare (incepand cu feb 2026) si neplatita, modul corect de inregistrare in D112 este:
- O.G. cea care mai adauga exceptii de la neplata primei zile si specifica ca doar la initiale nu se plateste o zi a aparut in monitorul oficial ?