Search  
Saturday, October 24, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Tema pentru acasa  Ajutor...
 Ajutor
 
 10/28/2011 8:46:55 PM
User is offlineDj
37 posts


Ajutor
 (N/A)
IF (thisform.chedpf.Value =1) then
IF EMPTY(thisform.txt1.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi numele şi prenumele...",16,"Nume&Prenume")
thisform.txt1.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt2.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi cnp-ul...",16,"CNP")
thisform.txt2.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.chedsf.Value) AND EMPTY(thisform.chedsm.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm alegeţi sexu...",16,"SEX")
thisform.chedsf.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt4.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi numărul de telefon mobil...",16,"Telefon mobil")
thisform.txt4.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt8.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi numărul de telefon fix...",16,"Telefon fix")
thisform.txt8.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt9.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi adresa de email...",16,"Email")
thisform.txt9.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.cbojd.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm alegeţi judetul...",16,"Judet")
thisform.cbojd.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt14.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi localitatea...",16,"Localitatea")
thisform.txt14.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt15.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi strada...",16,"Strada")
thisform.txt15.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt16.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi număru...",16,"Număru")
thisform.txt16.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.cbota.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm alegeţi ţara...",16,"Ţara")
thisform.cbota.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt17.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi bloc...",16,"Bloc")
thisform.txt17.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt18.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi scara blocului...",16,"Scara blocului")
thisform.txt18.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.txt19.Value)
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi număru apartamentului...",16,"Număru apartamentului")
thisform.txt19.SetFocus ()
ELSE
IF EMPTY(thisform.chedcv.Value) AND EMPTY(thisform.chedtrbv.Value) AND EMPTY(thisform.chedlv.Value) AND EMPTY(thisform.chedlrv.Value ) AND EMPTY(thisform.cheddv.Value ) AND EMPTY(thisform.chedev.Value ) THEN
MESSAGEBOX("Vă rugăm alegeţi modul de plată cash sau tranzacţie...",16,"Mod de plată")
thisform.chedtrbv.SetFocus ()
thisform.chedlv.SetFocus ()
thisform.chedev.SetFocus ()
thisform.chedlrv.SetFocus ()
thisform.cheddv.SetFocus ()
thisform.chedcv.SetFocus ()
ELSE
IF thisform.chedcv.Value = 1 THEN
IF EMPTY(thisform.txttranb.Value) then
MESSAGEBOX("Vă rugăm introduceţi căt cash aţi primit...",16,"Cash")
ELSE
IF thisform.chedcv.Value = 1 THEN
IF thisform.chedlv .Value = 0
IF thisform.chedev .Value = 0
IF thisform.cheddv .Value = 0
IF thisform.chedlrv .Value = 0
MESSAGEBOX("Nu aţi selectat cu ce valută vă plăteşte...",16,"Valută")
ELSE
IF MessageBox("Nume: "+(thisform.cbota.Value ), 52, "Date") = 6
Insert Into Table1 (tara) Values (thisform.cbota.Value )
ELSE
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
ENDIF
De ce nu imi ia if messagebox() ce gresesc?
 10/28/2011 10:20:53 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Domnilor am si eo o nelamurire,am instalat foxpro 9 si fac proiect, foldere pentru forme,tabele,etc,dar cand fac o form sau un tabel ,etc si le salvez in foldere respective cand rulej o aplicatie cica numi gaseste respectivele forme,etc si culmea toate folderele si proiectu is in acelasi folder.Vreau sa construiesc un program de contabilitate pentru o firma privata da nu stiu exact ce date imi cere programu respectiv adica (date(Nume firma:,,,,,) pentru incasare banilor,a salariatilor,etc).Daca incep sa fac meniu,am o intrebare la urma dupa ce termin toate astea am sanse ca meniu ala sa ajunga un .exe sau nu.Am facut meniu da nu imi recunostea formele din foldere respective si am lasat balta si mam apucat sa fac un meniu din butoane a iesit el ceva da mam uitat pe net si mam oprit din munca. Ii o diferenta mare,ma poate ajuta cineva sa-mi daie niste idei,sfaturi miar prinde bine acuma ca parca is la marginea prapastie!
 10/28/2011 11:06:31 PM
User is offlinemmarius28
327 posts
3rd


Re: Ajutor
 (N/A)
Dj, uite cateva tutoriale foarte bune pentru incepatori:
http://www.sweetpotatosoftware.com/spsblog/2005/09/12/LearningVisualFoxProVideos.aspx
http://www.sweetpotatosoftware.com/spsblog/2005/12/02/LearningVFP102Scope.aspx
http://www.sweetpotatosoftware.com/spsblog/2005/12/22/LearningVFP104ErrorHandling.aspx
 10/28/2011 11:31:14 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Domnu Marius multumesc frumos si multumesc domnilor care mau ajutat pana acuma,da de ce totusi numi imi schimba directoru cand smchimb directoru ca el imi ea ala din my documents äl lui si eo daca miam facut directoru in D: el numai imi recunoaste,doar lucru asta si ma apuc de treaba mai departe,mersi.
 10/28/2011 11:37:37 PM
User is offlinemmarius28
327 posts
3rd


Re: Ajutor
 (N/A)
 Dj wrote
Domnu Marius multumesc frumos si multumesc domnilor care mau ajutat pana acuma,da de ce totusi numi imi schimba directoru cand smchimb directoru ca el imi ea ala din my documents äl lui si eo daca miam facut directoru in D: el numai imi recunoaste,doar lucru asta si ma apuc de treaba mai departe,mersi.

A fost putin cam greu sa-ti urmaresc fraza fara semne de punctuatie, cu greseli de ortografie, litere mancate :)

Ai putea pune in programul principal instructiunile:

private gcAppPath
gcAppPath = addbs(justpath(sys(16,0)))
cd (m.gcAppPath)
set default to (m.gcAppPath)

si apoi sa vezi daca aplicatia gaseste formularele, rapoartele etc.
 10/29/2011 12:37:45 AM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
:) scuze,dorm in picioare.
 10/30/2011 2:02:23 AM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Ajutor
 (N/A) Modified By Grigore Dolghin  on 10/30/2011 2:04:35 AM)
 Dj wrote
Domnilor am si eo o nelamurire,am instalat foxpro 9 si fac proiect, foldere pentru forme,tabele,etc,dar cand fac o form sau un tabel ,etc si le salvez in foldere respective cand rulej o aplicatie cica numi gaseste respectivele forme,etc si culmea toate folderele si proiectu is in acelasi folder.Vreau sa construiesc un program de contabilitate pentru o firma privata da nu stiu exact ce date imi cere programu respectiv adica (date(Nume firma:,,,,,) pentru incasare banilor,a salariatilor,etc).Daca incep sa fac meniu,am o intrebare la urma dupa ce termin toate astea am sanse ca meniu ala sa ajunga un .exe sau nu.Am facut meniu da nu imi recunostea formele din foldere respective si am lasat balta si mam apucat sa fac un meniu din butoane a iesit el ceva da mam uitat pe net si mam oprit din munca. Ii o diferenta mare,ma poate ajuta cineva sa-mi daie niste idei,sfaturi miar prinde bine acuma ca parca is la marginea prapastie!


Sugestia mea ar fi sa pui proiectul ala pe pauza si vreo 2 luni sa studiezi tutoriale pentru incepatori. Nu te supara ca-ti spun - un program de contabilitate depaseste CU MULT posibilitatile tale actuale.
M-am uitat la codul din primul mesaj si m-a apucat durerea de cap. Ce-i nenorocirea aia cu 20 de IF-uri imbricate?!?!?! Unde naiba ai mai vazut asa ceva? Si cand iti crapa cum gasesti eroarea? ca se pare ca nu stii ca exista un Debugger in VFP, din moment ce intrebi "de ce nu-mi ia messagebox"....

Nu exista exprimarea "nu-mi ia". Daca ajunge la linia aia de cod, "o ia". Daca nu, nu. Dar pentru asta trebuie sa urmaresti codul in executie, pas cu pas, folosind F8 in debugger.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 10/30/2011 2:06:49 AM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Ajutor
 (N/A)
Si inca ceva: pune mesajele in sectiunile lor (daca e de cod, la cod, sintaxa si comenzi; daca e de baze de date, la tabele si indecsi, etc etc). Nu le pune pe toate aici ca facem forumul varza si p-orma cand cineva vrea sa caute "nu merge messagebox" gaseste mesajele tale aruncate la dracu'n'praznic peste tot.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 10/30/2011 11:15:16 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Ok da dc nu imi mai merge foxpro cum ar trebuii,il instalez in C: si fac partitie in D: cu toate ce am nevoie,nu imi mai citeste nimik din acea partitie, acel folder imi spune ca nu le gaseste,am incercat tot ce e posibil.Deci a mai patit cineva asa ceva!Si Domnu Dolghin cum era sa fac in acel cod sa-mi verifice ce avea de verificat, adica o gramada de txt-uri.Cer pareri.
 10/31/2011 11:37:35 AM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Ajutor
 (N/A)
Adica... daca scrii in fereastra de comenzi SET DEFAULT TO D:\NUME_FOLDER da eroare?

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 10/31/2011 6:59:36 PM
User is offlinemgabi
1094 posts
1st


Re: Ajutor
 (N/A)
 Dj wrote
Ok da dc nu imi mai merge foxpro cum ar trebuii,il instalez in C: si fac partitie in D: cu toate ce am nevoie,nu imi mai citeste nimik din acea partitie, acel folder imi spune ca nu le gaseste,am incercat tot ce e posibil.Deci a mai patit cineva asa ceva!Si Domnu Dolghin cum era sa fac in acel cod sa-mi verifice ce avea de verificat, adica o gramada de txt-uri.Cer pareri.


1."acel folder imi spune ca nu le gaseste" : Ar trebui sa spui la ce comanda iti da eroare si (mai ales) ce eroare (cod sau textul exact), ca sa putem intelege despre ce este vorba.
2.Grig are dreptate, nici eu n-am vazut niciodata asa ceva. S-a inventat acum cateva mii de ani logica, exista operatori logici (si, sau, sau-exclusiv, negatia ) si trebuie sa inveti neaparat sa lucrezi cu ei, altfel pierzi timpul degeaba. Programare fara logica (de toate tipurile) nu se poate face. Iar verificarile acelea se puteau face intr-un singur IF cu o conditie de genul:
         conditie1 AND conditie2 AND conditie 3 AND .... etc.
3.Grig (parca el ti-a spus) are iarasi dreptate cand iti spune sa citesti documentatia (help-ul). Cap-coada as adauga eu, chiar daca nu intelegi tot de la inceput, macar iti faci o idee de ceea ce stie (si poate) sa faca limbajul de programare.

Ambele sfaturi au fost cat se poate de serioase si daca le urmezi ai sanse sa te poti apuca si de programare cu adevarat.

 11/1/2011 10:44:21 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
nu reusesc sa pun imaginea aici ca daca reuseam era rezolvata treaba.
eror proiectu ii in partitia d si mie imi zici ca nu il gaseste in c.jpg 
 11/1/2011 10:44:48 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
nu stiu cum am reusit :))
 11/1/2011 10:47:13 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
proiectu ii salvat in partitia D: si am facut un folder unde am bagat cele doua forme si imi da eroarea aia,daca pun in folderul lui din documents/visual foxpro/si fac aici un folder numit forme tot numi ea din el tot aceeasi eroare imi,pana recent nam mai intalnit asa ceva anu trecut imi mergea bn.
 11/1/2011 10:48:42 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
omu cu erori:)) scuze de scris.
 11/2/2011 9:07:14 AM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Ajutor
 (N/A)
Pai... daca proiectul e in D:\, prima chestie pe care trebuie sa o faci este sa te "muti" cu VFP in folderul ala. SET DEFAULT TO D:\NUME_FOLDER

Repet - lasa programu' de contabilitate fiindca te depaseste. Pune mana pe un tutorial de incepatori (sunt cateva in downloads) si invata.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 11/2/2011 10:09:05 AM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Mam oprit la proiectu care lucram si ma uit peste tutoriale,merge asa cu set default dar inca o chestie cand dau nume la folderul unde se afla formele trebuie sa dau numele formes sau cum vreau eo.
 11/2/2011 10:26:21 AM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Ajutor
 (N/A)
N-am inteles nimic. Se pare ca iti trebuie si o carte de gramatica.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 11/2/2011 10:41:48 AM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Da nu mi-o imprumutati dumneavoastra,ca totusi ziceti ca am nevoie.Deja......
 11/2/2011 12:00:33 PM
User is offlineRomeo
664 posts
1st


Re: Ajutor
 (N/A)
Iti recomand o carte bine scrisa: VISUAL FOXPRO - Ghidul dezvoltarii aplicatiilor profesionale, ed Polirom 2002, Marian Fotache, Catalin Strambei, Ioan Brava, Liviu Cretu.
Caut-o pe saitul editurii si comand-o. Vezi ca se descarca tot de acolo si sursele. Daca nu fa sapaturi pe internet; intr-un timp se gasea in format pdf.
 11/2/2011 12:13:22 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Carte temporar indisponibila deocamdata.Dar uite ce am gasit pe net despre FoxPro,si sa-mi spuna programatorii astea mai profesionisti ii asa ce zic ei:In concluzie eu cred ca foxpro-ul nu prea e folosit afara, mai mult in Romania. Iar in Romania cred ca e folosit de programatorii bosorogi de la stat... ...e un limbaj de programare(nici nu stiu ce dracu e de fapt) de tot rahatul care nu o sa se mai foloseasca dupa ce o sa dea coltul programatorii ratati de la institutiile de stat.
 11/2/2011 12:44:26 PM
User is offlinevaly.m
622 posts
1st


Re: Ajutor
 (N/A)
Dj... Nu trebuie sa vorbesti asa... Daca nu stii sa programezi in VFP asta nu inseamna ca el nu este un limbaj de programare bun... Daca eu folosesc acest limbaj de programare asta inseamna ca sunt un "bosorog de la stat" ??? Cred ca esti prea nervos sa fii programator... Apropo... am vreo 30 de ani... Nu cred ca sunt bosorog

Vali Maties - Beginner programmer
 11/2/2011 12:45:18 PM
User is offlineRomeo
664 posts
1st


Re: Ajutor
 (N/A) Modified By Romeo  on 11/2/2011 3:09:33 PM)
Teoretic ai dreptate.
Grig programeaza probabil, de vreo 4 ani aproape exclusiv in C#. Lumea a migrat de mult pe tehnologii net. Visual FoxPro mai are inca cateva atuuri: dezvolti o aplicatie de aproape trei ori mai repede decat in tehnologii net, ai un sql local foarte performant; spre deosebire de Access este OOP, ruleaza pe Windows 7 x64 si pe Vista - cu toate ca exe-rile sunt pe 32 de biti, ruleaza pe echipamente cu resurse hard modeste. Discutii s-au mai purtat pe forum.

Daca esti asa tare, da-i bataie si fa-ti contabilitatea in OracleForms, JavaEE+Oracle sau C#+SQL Server. Ne anunti si pe noi cand iti recuperezi investitia.
Unii din noi suntem mai realisti si modesti: rezolvam cu resurse minime unele probleme pe echipamente uzate moral. Asta-i situatia le vreme de criza. Nu faci mereu ce-ti place.


Daca vrei un produs strategic Microsoft (investitia modesta pt inceput este recomandabile), "de viitor" mergi la http://www.itlearning.ro (forumurile Access)
Numai ca repet, Access-ul nu este OOP. Cu Access-ul+Word+Excel te angajezi afara, dar ca secretara. In principiu fara programare OOP (care inseamna eficienta) nu cred ca gasesti ceva de lucru in afara.
 11/2/2011 3:31:53 PM
User is offlineDj
37 posts


Re: Ajutor
 (N/A)
Nu ma luati cas baiat rau vroiam sa vad detalii,loc de munca daca gasesti si daca ii adevarat ce au zis uni.Mie mi s-a pus pata pe foxpro ca mia placut pentru ca mie,pararea mea ca-i un program dinamic si ma-m bagat pe el.Stiu ca nu ii usor da na,cred ca ii singuru obiect de programare care lam inteles cat de cat si faza e ca la faculta nu s-a discutat mult despre el.Un singur semestru s-a facut si aia profa zicea ce zicea da nimic nu intelegeai si m-am apucat eo de invatat cat de cat.De aceea vroiam pareri cat de cat exacte despre ce sanse am sa lucrez in acest domeniu.Nu va simtiti ofensati ca nu asta imi era planu in special cu domnu G. il respect.
 11/2/2011 5:08:07 PM
User is offlineRomeo
664 posts
1st


Re: Ajutor
 (N/A) Modified By Romeo  on 11/2/2011 6:10:48 PM)
Intrebarile p car ti le pui sunt normale. Grig a lansat avertizarile de rigoare acum mai bine de un an: http://www.profox.ro/Forum/tabid/55/forumid/28/threadid/31934/scope/posts/Default.aspx http://www.marketwatch.ro/articol/6981/FoxPro_are_zilele_numarate/

Unii s-au trezit mai repede, altii mai tarziu. Unii au acceptat crudul adevar mai repede altii mai tarziu.
Depinde unde si ce vrei sa lucrezi. Cuim ai remarcat la stat se mai foloseste fox-ul. Eu am program scris in vfp9 (desktop), pe mai multe pentium 1 cu Windows 98 pe ele. Administreaza tabele cu peste 1,5 milioane de linii. Acelasi program merge pe Pentium 4 cu 2 GB ram.

Daca vrei sa lucrzi ca particular, pt diversi buticari gaseti tot felul de echipamente si sisteme de operare... Daca o faci pt buticari din Oltenita sau Alexandria nu trebuiesa excluzi Windows 98.
Daca vrei sa lucrezi la LukOil trebuie sa inveti SAP-ABAP (dar mai intai sa se elibereze un post).
  Visual FoxPro  Tema pentru acasa  Ajutor...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement