Search  
Saturday, October 24, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Tema pentru acasa  Proiect practic...
 Proiect practica
 
 7/11/2011 2:59:20 PM
User is offlinepaultony
6 posts


Proiect practica
 (N/A)
Salutare , am de facut la practica la o firma o plicatie de contabilitate , in care sa imi trec in fiecare zi cam pe ce cheltui bani , as avea nevoie de ajutor , in crearea tabelelor si legatura intre ele , eu am facut 2 tabele dar nu cred ca sunt ok , se poate face intr-o forma sa introduc date si la campul categorie sa am un combo box ca sa selectez categoria , de ex. mancare sau consumuri dar eu in acea forma adacu un produs in tabela produse iar categoria e o alta tabela care are o legatura cu tabela produs . nu prea stiu cum sa incep aceasta tema . poate aveti putin timp sa imi faceti o skema cum sa fac tabelele si cum fac cu combo box-ul ala.  si daca se poate in fox pro sa faci diagrama ? adica sa zic ca imi alec o perioada de timp , si un anumit produs sau toate produsele din acel interval si sa imi afiseze un grafic care sa imi arete in fiecare zi cat am dat pe mancare sau pe ce am selectat eu. Am mare nevoie de ajutor. multumesc
 7/11/2011 4:21:27 PM
User is offlineSilviu
211 posts
4th


Re: Proiect practica
 (Romania)
Se pot face si grafice.
 7/11/2011 7:48:49 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Proiect practica
 (N/A) Modified By oviciandrus  on 7/11/2011 7:49:22 PM)
Salut

O schita simplista ar fi:


Tabela CATEGORII - memoreaza categoriile de produse

IDCATEG
CATEGORIA

Tabela PRODUSE - memoreaza produsele

IDPROD
PRODUS
IDCATEG - un produs face parte dintr-o categorie

Tabela CHELTUIELI - memoreaza cheltuielile

IDCHELT
DATA
IDPROD
SUMA

In formularul de inregistrare a unei cheltuieli, completezi

DATA
PRODUSUL => automat am si o categorie
SUMA

!!! Cand definesti un produs alegi categoria acestuia.


Spor la treaba.
 7/13/2011 10:56:55 PM
User is offlinepaultony
6 posts


Re: Proiect practica
 (N/A)
am reusit sa fac baleze de date si legaturile , formele , am facut adaugarea . acuma ma gandeam inainte de a intra in aplicatie sa am user si parola .

Am facut o forma cu 2 campuri text si un butaon , iar in buton am scris :
username = thisform.text1.text
parola = thisform.text2.text

IF ALLTRIM(LOWER(username))=="tony" THEN
    IF ALLTRIM(LOWER(parola))=="123456" THEN
        DO form 'd:\Practica 2011\forms\start.scx'
        thisform.Release
     ELSE
      MESSAGEBOX("Eraore parola")

    ENDIF
    ELSE
      MESSAGEBOX("Eraore utilizator")

    ENDIF


nu sti daca in VFP merga sa bagi if in if , ca in c++ dar nu imi da eroare imi face doar useru , adica daca bag useru gresit imi da mesajul de "Eroare utilizator" iar daca il bag corect imi trece la forma urmatoare adica nu imi face si campul parola.

asta e o intrebare cum fac sa ia si parola , dar eu am facut o tabela cu user si as vrea ca dupa ==  sa imi ia data din tabela utilizatori si nu sa fie dat implicit si sa nu mai poata fi modificata
 7/14/2011 3:30:11 PM
User is offlinemake01
7 posts


Re: Proiect practica
 (Romania)
Eu am folost ceva de genul:

tabela users.dbf
       iduser
       username
       password

SET EXACT ON
lcUser=ALLTRIM(thisform.txtUsername.Text)
lcPass=ALLTRIM(thisform.txtPassword.Text)

SELECT users
LOCATE FOR username=lcUser
IF FOUND()
    SCATTER MEMVAR
    IF lcPass=ALLTRIM(m.password)
        DO FORM start
        thisform.Release()
    ELSE
        MESSAGEBOX("Parola incorecta",0+16,"EROARE")
    ENDIF
ELSE
    MESSAGEBOX("Utilizator inexistent",0+16,"EROARE")
ENDIF

Este cea mai simpla metoda de care imi aduc eu aminte.
Succes in continuare.

 7/14/2011 4:21:59 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Proiect practica
 (N/A)
Salut

pune un SET STEP ON inainte de primul IF si vezi pe unde merge programul
 7/15/2011 1:17:44 PM
User is offlinepaultony
6 posts


Re: Proiect practica
 (N/A)
am reusit sa fac , au am facuto altfel , am gasit in foxpro exemple si de acolo m-am inspirat
 7/18/2011 9:36:57 AM
User is offlinepaultony
6 posts


Re: Proiect practica
 (N/A)
oviciandrus cum pot face prin adaugarea tranzactiei cand aleg categoria si produsul sa mi se salveze id dar mie sa imi arate ce nume are acea categorie.
Eu am facut o forma in care adaug ceva in tabela tranzactii . Am pus si 2 combo box-uti care fiecare isi ia date din tabela lor , respectiv combo cu categori din tabela cu categori iar cea cu numele produsului din tabela produs. tabelele sunt legate intre ele ca fiecare categorie sa aibe mai multe produse iar fiecare produs sa aibe mai multe tranzacti . dar mie imi salveaza daor id 0 nu si-l ia de cealalta tabela. id-urile de la tabelele categorie si produs au id incrementabil , iar id de la tabela tranzactie are neincrementabil deoarece id respectiv e legat de id de la produs , iar campul categorie de tip integar de la produs e legat de id principal de categorie dar faza e ca nu se memoreaza de la una la alta . mi-e mi-ar trebui ca combo-boxul sa aibe 2 functi , adica sa imi afiseze campul nume din tabela dar mie sa imi trimita id pt a putea sa il vad cand afisez tabela tranzacti , sa vad ce produs am cumparat si din ce categorie in acea perioada. nu stiu daca ai inteles ce vreau .astept post de la u sau alti care stiu cum sa fac .
 7/18/2011 9:49:18 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Proiect practica
 (N/A)
Salut!

Ca să te pot ajuta, îmi spui te rog ce la ce structură a tabelelor te-ai stabilit!
 7/19/2011 9:47:56 AM
User is offlinepaultony
6 posts


Re: Proiect practica
 (N/A)
am reusit sa fac kestea pe care nu o stiam , am deschis tabele exclusiv si am dat la Rawsource 2 campuri , prima de nume si a doua de id iar la boundcolumn 2 si boundto .T. si am reusit sa fac legatura prin cod intre tabele cu relati. acum ceea ce va urma mai incolo e legat de afisare , o sa am nevoie sa vb live cand poti pe mess , ca pe forum e cu intarziere , nu stiu daca se pot da mesaje private aici dar daca poti , ai putea sa imi dai id de mess si te intreb acolo , si daca e iti trimit si poze cu ce am facut , am nevoie ca in tabela unde imi afisez eu tranzactiile sa pot sa fac selecti dupa anumite cadecori sau toate sau dupa anumite produse si cu interval de data , adica daca vrei tranzactiile doar pe o saptamana din ziua x in ziua y . si daca se poate in foxpro sa faci un grafic in loc de tabel unde pe axa x sa apara zilele iar pe axa y sa apara suma si sa se faca un grafic pe ce am selectat. cel mai ok e pe mess sau pe skipe daca e . astept mesaju tau daca e pe PM sau aici , sau iti zic eu pe al meu. te salut
 7/19/2011 12:55:33 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Proiect practica
 (N/A)
Salut

pe skype am id-ul andrus.ovidiu
poate ar fi bun si un TeamViewer
 7/20/2011 12:32:34 AM
User is offlinepaultony
6 posts


Re: Proiect practica
 (N/A)
o sa intru maine dimineata cand sunt la practica , azi nu prea a mers forumu , id meu de tony4_
  Visual FoxPro  Tema pentru acasa  Proiect practic...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement