Search  
Thursday, October 22, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Tema pentru acasa  1. Show()...
 1. Show()
 
 7/2/2008 12:06:15 PM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






1. Show()
 (Romania) Modified By Grigore Dolghin  on 7/21/2008 11:20:08 AM)

Se da urmatoarea secventa de cod:

a = CreateObject("form")
a.Show()

Intrebare: De ce da eroare codul de mai sus?


Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 7/2/2008 1:21:25 PM
User is offlineIrinel Leica
134 posts
5th


Re: Show()
 (N/A)
Eroare provine de la faptul ca "a" face parte din cuvintele rezervate (nici b,c, ... nu functioneaza), prefixul de la array. Daca in loc de "a" folosim x sau o combinatie de doua litere comanda functioneaza.
 7/2/2008 1:38:35 PM
User is offlineAdrian Gerlan
608 posts
1st




Re: Show()
 (Romania) Modified By Adrian Gerlan  on 7/2/2008 1:39:00 PM)
De fapt, atat timp cat folosim literele a -> j (primele 10 zone), pentru a putea totusi sa lucram cu obiectul respectiv, litera respectiva trebuie prefixata cu "m."
Formula corecta era:
m.a.show()


AdiG
 7/2/2008 1:43:09 PM
User is offlineAdrian Gerlan
608 posts
1st




Re: Show()
 (Romania)
Am uitat.. Si in cazul literei "m" este valabil acelasi lucru.

AdiG
 7/2/2008 2:15:33 PM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Show()
 (Romania)
Cu ocazia asta am mai constatat o problema a lui DNN. Moderarea merge numai pentru membrii non-trusted. Acestia nu-si pot modifica propriile posturi, asa ca m-am blocat. Ca sa mearga moderarea corect, trebuie sa scot bifa de trusted de la toata lumea, ceea ce are ca efect disparitia butonului Edit.

O sa scot moderarea, pentru ca nu pot s-o folosesc.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 7/2/2008 2:17:03 PM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Show()
 (Romania)
Castigator este Adi Gerlan. ;)

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 7/2/2008 2:19:55 PM
User is offlineAdrian Gerlan
608 posts
1st




Re: Show()
 (Romania)
Si ca premiu... am recapatat EDIT-ul din form. :)


AdiG
 7/2/2008 2:26:26 PM
User is offlineAdrian Gerlan
608 posts
1st




Re: Show()
 (Romania)
Ca sa fie complet, teoretic, in cazul in care am avea deschisa o tabela in zonele de dupa litera "j" sau cu alias egal cu una din aceste litere, ar trebui sa folosim acelasi prefix "m." in referinta.
Spun teoretic pentru ca, cel putin pe VFP-ul meu (9), nu da eroare.
Ar fi totusi o problema, si anume atunci cand campuri din tabela se suprapun ca si denumire cu proprietati ale obiectului respectiv....

AdiG
 7/3/2008 2:28:30 PM
User is offlineIrinel Leica
134 posts
5th


Re: Show()
 (N/A) Modified By Irinel Leica  on 7/3/2008 2:30:19 PM)
:( - totusi si raspunsul meu a fost corect, si cu ~15 minute inaintea lui Adi
 7/3/2008 2:47:38 PM
User is offlineGrigore Dolghin
4001 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Show()
 (Romania)
Nu, imi pare rau. "a" n-are nici o legatura cu array-urile, ci cu zona de lucru. Ori sintagma "zona de lucru" nu apare in raspunsul tau. Ce e corect e corect - eu nu tin partea nimanui in evaluare.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 7/4/2008 6:25:00 PM
User is offlinegeorgemot
3 posts


Re: Show()
 (N/A)
 scuzati ....am o mica mare problema...nu am mai folosit in viata mea foxpro..si.....poate o sa va suparati pe mine dar..nu am o parere pera buna...de fapt care.i problema...prietena mea vrea sa dea examen de titularizare la info..ei nu (prea) au invatat foxpro...asa ca am luat noi vreo 2 tutoriale....am reusit sa facem tabelul dar..gresim pe undeva ca nu reusim sa scriem nimic in el...cine paote da o sugestie cat de mica....
 7/4/2008 6:45:57 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Show()
 (N/A)
Cu tabela in fata, apasati CTRL+Y.
 7/4/2008 7:01:23 PM
User is offlinegeorgemot
3 posts


Re: Show()
 (N/A)
nu pot sa cred ca era asa de simplu....mi.e si rusine sa recunosc cat de mult am stat si nu am reusit...nu va mai spun ca....am intrebat si cativa profesori dar nu mi.au raspuns inca sau mi.au zis ca nu folosesc foxpro ...multumesc si scuze daca ..tema pentru acasa a fost prea usoara pt dv. sau am postat gresit...:::))))
 7/4/2008 8:19:12 PM
User is offlinedanen53
54 posts




Re: Show()
 (N/A)
Nu ai postat deloc gresit, e chiar situl potrivit..
 7/5/2008 1:22:11 PM
User is offlineMarian Dobre
615 posts
1st


Re: Show()
 (N/A)

 georgemot wrote
nu pot sa cred ca era asa de simplu....mi.e si rusine sa recunosc cat de mult am stat si nu am reusit...nu va mai spun ca....am intrebat si cativa profesori dar nu mi.au raspuns inca sau mi.au zis ca nu folosesc foxpro ...multumesc si scuze daca ..tema pentru acasa a fost prea usoara pt dv. sau am postat gresit...:::))))

Daca folosesti versiunea de DOS comanda este CTRL + N. Acolo CTRL + Y face altceva.


Orice putere omeneasca este un compus de rabdare si de timp. Balzac
  Visual FoxPro  Tema pentru acasa  1. Show()...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement