Search  
Friday, March 05, 2021 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Cod, sintaxa si comenzi  grid la comanda...
 grid la comanda
 
 2/8/2006 4:03:16 PM
User is offlineAdrian Gerlan
608 posts
1st




grid la comanda
 (Romania)
Am un form z. Vreau ca la apasarea unui buton din form sa definesc un grid pe care-l afisez iar cand schimb focusul de pe grid sa-l elimin din form. Acum eu fac asa: in metoda click a butonului adaug obiectul grid (thisform.AddObject('grid3','grid3') apoi stabilesc diversi parametri (top,left,ControlSource.. etc). Habar n-am cum sa definersc procedurile pentru diferitele metode ala gridului. O raza de lumina, pls... Multumesc
AdiG
 2/8/2006 4:18:52 PM
User is offlineGrigore Dolghin
4002 posts
www.class-software.ro
1st






Re: grid la comanda
 (Romania)
Nu poti sa scrii programatic cod in metodele gridului. Sugestia mea ar fi sa-ti faci clasa grid in design mode, cu codul pe care il doresti, si in butonul ala doar sa-l instantiezi (respectiv, sa-i dai RemoveObject cand pleci de pe el).
Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 2/8/2006 4:28:12 PM
User is offlineAdrian Gerlan
608 posts
1st




Re: grid la comanda
 (Romania)
N-am solutie ? waaw.. Poate n-am dat bine toate datele problemei. Deci, am un form cu 2 griduri care ma ajuta la selectia datelor ce vreau sa le extrag intr-un cursor. Prin apasarea unui buton, se realizeaza extragerea datelor respective in cursorul meu, dupa care activez un alt buton pe care daca apas, fac browse la acel cursor. Ei bine, nu mai vreau sa folosesc la afisare, browse ci grig, grid pe care il definesc programatic, si stabilesc focusul pe el. Mi-ar fi placut ca, la schimbarea focusului sa sterg gridul de pe form si din memorie.... Ei bine, pe masura ce scriam aceste randuri, m-am gandit ca as putea foarte bine ca acel buton care afiseaza gridul sa-i schimb functia din "afisare" in "eliminare" - grid. Ok.. incerc asa. Multam.
AdiG
 2/8/2006 9:49:26 PM
User is offlinerlutia66
229 posts
4th




Re: grid la comanda
 (N/A)
Plecand tot de la obisnuinta din FPD de a ma folosi de puternicul BROWSE, mi-am facut o clasa cu un form cu grid care simuleaza cel putin pt afisare browse-ul.

Nu o am acum la indemana, dar o sa o postez...

Rares

Rares LUTIA
Matricia Solutions
 2/9/2006 2:28:07 AM
User is offlinerlutia66
229 posts
4th




Re: grid la comanda
 (N/A)
Am atasat clasa promisa.

Sper ca daca nu ajuta, macar sa nu incurce,

Rares

Rares LUTIA
Matricia Solutions
  Visual FoxPro  Cod, sintaxa si comenzi  grid la comanda...

Search  Forum Home         

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement