Search  
Tuesday, October 15, 2019 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Actualizare tab...
 Actualizare tabela
 
 7/29/2018 5:44:25 PM
User is offlineSCHRECK
478 posts
2nd


Actualizare tabela
 (N/A)
Vreau sa actualizez un camp dintr-o tabela cu un camp din alta tabela care se afla in relatie una la una prin campul cnp, deci scriu:

UPDATE bonstat SET bonstat.nrcb2=crsnrcb2.nrcb2 FROM crsnrcb2 WHERE bonstat.cnp=crsnrcb2.cnp

Cum asi scrie daca in fisierul bonstat nu asi avea campul cnp, in schimb campul cnp s-ar afra intr-un alt fisier personal.dbf
Cele doua fisiere personal si bonstat se afla in relatie una la una prin campul marca

Am scris ceva de genul
UPDATE bonstat SET bonstat.nrcb2=crsnrcb2.nrcb2 FROM crsnrcb2 WHERE (SELECT cnp from PERSONAL WHERE bonstat.marca=personal.marca)=crsnrcb2.cnp

Imi da Invalid use of subquery
 7/29/2018 6:28:02 PM
User is offlineelian.dumitrescu
87 posts


Re: Actualizare tabela
 (Romania)

update t;
set t.val=t4.val;
from bonuri t;
join (select t2.marca,t2.val,t3.cnp;
from tabel2 t2;
join tabel3 t3 on t3.marca=t2.marca;
) t4 on t4.cnp=t.cnp
 7/29/2018 6:28:30 PM
User is offlineelian.dumitrescu
87 posts


Re: Actualizare tabela
 (Romania)

update t;
set t.val=t4.val;
from bonuri t;
join (select t2.marca,t2.val,t3.cnp;
from tabel2 t2;
join tabel3 t3 on t3.marca=t2.marca;
) t4 on t4.cnp=t.cnp
 7/29/2018 10:41:52 PM
User is offlineDaniel Buduru
3508 posts
1st




Re: Actualizare tabela
 (N/A)
Sau asa:

UPDATE bonstat SET nrcb2=nrcb2.nrcb2 from bonstat, nrcb2, personal WHERE bonstat.marca=personal.marca AND nrcb2.cnp=personal.cnp

Daniel Buduru
 7/30/2018 4:45:38 PM
User is offlineSCHRECK
478 posts
2nd


Re: Actualizare tabela
 (N/A)
Multumesc pt.raspunsuri
Am testat si functioneaza
Am ales varianta D-lui Buduru pt.ca este mai simpla
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Actualizare tab...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement