Search  
Sunday, August 09, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Aplicatie factu...
 Aplicatie facturare si chitante
 
 1/24/2013 7:45:38 PM
User is offlinebata01yu
60 posts


Aplicatie facturare si chitante
 (N/A)
Buna seara,
As dorii sa realizez o aplicatie in vfp 9 de facturare si emitere chitante, am gasit mai multe aplicatii pe internet de acest gen, dar se pare ca nu gasesc ceea ce imi trebuie deoarece le voi face pentru o institutie publica si acolo suntanumite particularitati.
Problema pe care o pun inainte de a incepe sunt tabelele pe care sa le contina baza de date.
Daca am o tabela cu facturi care pot fi finale sau proforme cum imi recomandati sa le tin in doua tabele distincte sau in acelasi tabel, tot aceeasi intrebare referitoare la avize de expeditie sau insotire a marfii sa le tin distinct fata de facturi sau nu.
Aceeasi problema de mai sus o intampini si cu liniile de pe faturi aferente facturilor finale, proforme si a avizelor.
Eu m-am gandit ca ar fi mai bine sa le tin in tabele diferite iar daca o factura proforma este achitata sa o transfer in tabela de facturi, iar in ceea ce priveste avizele de insotire sa transfer mai multe avize emise unui beneficiar in tabele de facturi cand voi intocmii o factura.

Atea sunt problemele de inceput, voimaireveniisicu altele pe parcurs.
 1/25/2013 11:13:19 AM
User is offlineGrigore Dolghin
4000 posts
www.class-software.ro
1st


Re: Aplicatie facturare si chitante
 (N/A)
Cand analizezi cerintele unei aplicatii unul din primele lucruri pe care trebuie sa-l faci este sa identifici entitatile de business. Odata identificate, creezi tabele pentru fiecare dintre entitati. O entitate NU se transforma in alta de-a lungul timpului. Never ever. Factura proforma NU se transforma in factura, ci se creeaza o factura pe baza ei. In tabela FacturiProforme ramane proforma, iar in tabela Facturi creezi o factura noua, cu aceleasi date, daca e cazul. La fel si cu avizele. Avizele-s avize, facturile-s facturi, nu se amesteca unele cu altele. In tabela de avize o sa ai id-ul facturii pentru care sunt intocmite avizele respective.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Aplicatie factu...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement