Search  
Wednesday, August 12, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Deschidere baza...
 Deschidere baza de date Pagini Aurii
 
 3/3/2012 9:17:22 AM
User is offlineeduard62
2 posts


Deschidere baza de date Pagini Aurii
 (N/A)
Salutare tuturor! Am o cunostinta care are un CD Pagini Aurii 2008. Doreste sa trimita o oferta mai multor societati deodata, dar programul ii permite sa trimita pe rand doar pentru un singur client o data prin Outlook Express. M-a rugat sa ii extrag din bazele date adresele firmelor intr-un fisier CSV sau ceva de tip text, din care sa poata copia direct mai multe adrese. Problema este ca nu pot deschide bazele de date (sunt in format dbf). Visual Fox imi spune ca "is not a table", Access imi cere un "database engine", iar Excel imi zice ca este intr-un format nerecunoscut. In antetul bazei de date am un "Standard Jet DB" - cred ca trebuie sa instalez drivere de tip ODBC sau Jet. Pe CD exista un folder DAO care imi instaleaza componente Jet3.5 si ODBCDirect... dar mai departe nu stiu cum sa procedez. Pana la urma, daca nu reusesc in nici un fel si ca sa ma tin de promisiune, o sa copii "la mana" fiecare adresa de email :)) Imi puteti da vreo sugestie? Multumesc. O zi buna.
 3/3/2012 9:51:57 AM
User is offlineDaniel Buduru
3522 posts
1st
Re: Deschidere baza de date Pagini Aurii
 (N/A)
Prietenul doreste sa trimita spam si te-ai oferit sa il ajuti?

Legea nr 365/2002 privind comertul electronic,

ARTICOLUL 6
Comunicarile comerciale

(1) Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.

In afara de asta, vezi si termenii si conditiile de utilizare a CD-ului Pagini Aurii, daca nu cumva incalci si copyright-ul producatorului, incearcand sa extragi lista firmelor din acel CD.
Daniel Buduru
 3/3/2012 10:54:38 AM
User is offlineeduard62
2 posts


Re: Deschidere baza de date Pagini Aurii
 (N/A)
Efectiv, pe CD nu apare nimic despre copyright. Doar pe net am gasit ceva aici http://www.paginiaurii.ro/legal "Acest contract nu implică un transfer de copyright sau de marcă, sau al altor drepturi de proprietate intelectuală." Prietenul vrea sa se faca cunoscut si sa-si ofere serviciile (are un hotel). Dar mai bine renunt decat sa am de-a face cu legea. Multumesc.
 3/3/2012 11:15:42 AM
User is offlineDaniel Buduru
3522 posts
1st
Re: Deschidere baza de date Pagini Aurii
 (N/A)
Daca vrei sa il ajuti, vezi aici cum o poti face ramanand in legalitate:
http://www.iab-romania.ro/files/Standarde_si_recomandari_email_marketing_IAB_Romania_prescurtat.pdf


Daniel Buduru
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Deschidere baza...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement