Search  
Monday, December 09, 2019 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Import fisiere ...
 Import fisiere Delphi
 
 12/30/2011 10:26:38 AM
User is offlinePui
13 posts


Import fisiere Delphi
 (N/A)
Se pot importa fisiere ( de date bineinteles ) din Delphi 3 in Visual Foxpro ?
 12/30/2011 12:20:39 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
 Pui wrote
Se pot importa fisiere ( de date bineinteles ) din Delphi 3 in Visual Foxpro ?

Baza de date utilizata in Delphi este (de obicei) Paradox, ajunsa la versiunile 7 (Borland Paradox) si 11 (Corel Paradox).
Importul in VFP se poate face printr-o conexiune realizata cu un driver ODBC sau ADO.
Intrucat nu stii ce versiune de baza de date ai, incearca mai intai cu driverul ODBC Microsoft pentru paradox, ar trebui sa fie deja instalat in sistem.
O alta varianta este conversia bazei de date Paradox in alt format care poate fi importat direct in VFP - dbf, xml, csv ... Pentru asta exista ceva aplicatii comerciale, le gasesti cu un search pe Google.

Daniel Buduru
 1/10/2012 10:25:44 AM
User is offlineaflorin
840 posts
1st


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Delphi mai are si acele fisiere binare de date (typed binary files). Daca despre alea este vorba, cred ca treaba e mai complicata.
Florin Aparaschivei - Iasi
 1/25/2012 10:12:58 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Multumesc mult pentru idee. Din pacate, desi pentru import din Excel reusisem anterior, am o eroare 8961 de care nu scap. Va atasez o parte din multele incercari poate reusiti sa vedeti ce gresesc eu.
ada.zip 
 1/25/2012 10:17:26 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Multumesc mult pentru idee. Din pacate, desi pentru import din Excel reusisem anterior, am o eroare 8961 de care nu scap. Va atasez o parte din multele incercari poate reusiti sa vedeti ce gresesc eu
Scuze era alt fisier..
 1/25/2012 10:19:03 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Sper ca acum sa updateze si fisierul
Import_Delphi.rar 
 1/25/2012 11:42:40 AM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Fisierul numetip.db nu are structura unei baze de date paradox, ci mai degraba a unui fisier text SDF, in format fix.
Incearca asta:
Create cursor crstemp (tip n(5), sp c(2), nume c(64))
append from numetip.db type sdf

Daniel Buduru
 1/26/2012 8:45:05 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Multumesc mult de tot. Intradevar merge. Nenorocirea este ca am mai multe fisiere. Imi puteti spune cum pot afla lungimea si tipul campurilor  la fiecare astfel de fisier ?
 1/26/2012 9:19:33 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Din pacate se pare ca unele fisiere nu sunt txt. Acesta este un exemplu
 1/26/2012 9:22:47 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Din pacate se pare ca unele fisiere nu sunt txt. Acesta este un exemplu.
 1/26/2012 9:23:21 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Din pacate se pare ca unele fisiere nu sunt txt. Acesta este un exemplu.
20I12.rar 
 1/26/2012 9:26:13 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Scuze intrebarea mea anterioara cu tipul si lungimea era din cauza acestor fisiere pe care nu le pot vedea in clar.
 1/26/2012 10:41:14 AM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
 Pui wrote
Din pacate se pare ca unele fisiere nu sunt txt. Acesta este un exemplu.


Nici acesta nu este un fisier Paradox.
 Daca deschzi acest fisier cu un editor hexa, poti vedea un format fix, la fel ca la o tabela dbf, dar fara nici un fel de header. Se pot identifica un camp caracter in care este tinuta o data in format zz.ll.aaaa si un camp caracter in care este un text, dar in rest sunt doar octeti care pot fi campuri numerice, sau orice altceva.
Nu am nici o idee cum s-ar putea importa acest fisier.

Iti trebuie o documentatie completa a aplicatiei care a generat aceste fisiere
Gasesti aici formatul fisierelor paradox: Paradox File Format



Daniel Buduru
 1/26/2012 11:08:20 AM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Gasesti aici un viewer pentru fisiere paradox:
http://www.scalabium.com/download/pdxview.zip

E free pentru 30 zile. Poti sa verifici cu ajutorul lui daca fisierele sunt intr-adevar in format paradox.


Daniel Buduru
 2/2/2012 10:06:26 AM
User is offlinePui
13 posts


Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Multumesc mult. Se pare ca nu sunt  fisiere Paradox fiindca nu le pot deschide cu acel viewer. Ce ar trebui sa caut in programe pentru a ma edifica cum sa le import ?
Delphi_PRG.rar 
 2/2/2012 6:38:24 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Import fisiere Delphi
 (N/A)
Se pare ca sunt fisiere binare "typed", a caror inregistrare e definita de o structura.
Gasesti aici ceva explicatii:
Handling Typed Files from Delphi
Handling ASCII files from Delphi

In STOCI.PAS se regaseste o astfel de structura:
     tlistmag=record
                 mag:integer;
                 cap:lista;
                 urm:listmag;
               end;
Trebuie sa te uiti si in modulele incluse :
fis_ajut
{$I declnom}
{$I declsm.pas}

Daca te descurci cat de cat in Delphi, poti incerca sa scrii un program care sa citeasca aceste fisiere si sa le exporte intr-un format accesibil - csv, sdf sau chiar dbf.
Daca nu poti face asta, ramane sa gasesti in fisierele pas toate structurile de care ai nevoie, apoi sa faci o rutina in vfp pentru importul lor.
Daca fisierele <=16MB, le poti incarca inntr-un sir cu FILETOSTR, apoi sa le procesezi intr-o bucla cu SUBS(). Daca sunt mai mari, le deschizi cu FOPEN si si iterezi cu FREAD.
Trebuie sa determini lungimea unei inregistrari, apoi extragi inregistrare cu inregistrare intr-un string, care contine toate campurile concatenate. Vei avea nevoie de functia CTOBIN pentru a converti campurile numerice.

Daca ai acces la surse - si se pare ca ai - cauta fiecare nume de fisier de date in fisierele pas, vei gasi astfel structurile lor.

Daniel Buduru
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  Import fisiere ...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement