Search  
Monday, December 09, 2019 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  DESPRE GRIDURI...
 DESPRE GRIDURI
 
 11/25/2011 4:06:26 PM
User is offlinebodoki
40 posts


DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Am 5 griduri cum se realizeaza parcurgerea lor de la 1-5 sau de la 5-1 astfel incat parcurgand liniile primului grid celelelte sa sa interschimba daca sunt valori corespunzatoare in vreunul dintre 4-5 sau sa se interschimbe daca parcurg liniile de ex al 4 lea si asa mai departe

SPER CA M-AM FACUT DE INTELES
 11/25/2011 7:16:07 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Scrisul cu majuscule nu ajuta, crede-ma.

Ce ai in recordsource al fiecarui grid?

Daniel Buduru
 11/25/2011 7:53:54 PM
User is offlinebodoki
40 posts


Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Stiu, scuze dar incerc sa intreb de cea ce am nevoie sa  ma fac clar in felul in care pun intrebarile
La fiecare afterRowColChange pentru fiecare grid am

     .RecordSource = "grid2Source"

completat corespunzator pentru gridurile pe care am - cu butoane de cautare etc
folosind cursoare





 11/25/2011 8:02:25 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Ce e grid2source? Tabela filtrata? Cursor?  Daca e cursor, cum e obtinut? Cu select sql, sau altfel?
Ce cheie de legatura ai intre aceste tabela sau cursoare? Concret, pentru fiecare, nu la modul general.


Daniel Buduru
 11/25/2011 8:28:56 PM
User is offlinebodoki
40 posts


Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
LPARAMETERS nColIndex
lcCod=alltrim(crsGrid1Source.COD)
ThisForm.grid2.RecordSource = ""
Select * From Juridice where Juridice.COD = crsGrid1Source.COD Into cursor grid2Source
With ThisForm.grid2
    .RecordSource = "grid2Source"
    .columncount=9
    .themes=.f.
    .gridlinecolor=thisform.backcolor
    .backcolor=thisform.backcolor
    for ii=1 to .columncount
        .columns(ii).header1.backcolor=rgb(164,216,255)
        .columns(ii).header1.alignment=2
    endfor
    .column1.controlsource='grid2Source.COD'
    .column2.controlsource='grid2Source.FIRMAJ'
    .column3.controlsource='grid2Source.ALOC'
    .column4.controlsource='grid2Source.AST'
    .column5.controlsource='grid2Source.ANR'
    .column6.controlsource='grid2Source.ABLOC'
    .column7.controlsource='grid2Source.ASC'
    .column8.controlsource='grid2Source.AETAJ'
    .column9.controlsource='grid2Source.AAP'
    .column1.width=80
    .column2.width=250
    .column3.width=150
    .column4.width=120
    .column5.width=50
    .column6.width=50
    .column7.width=50
    .column8.width=50
    .column9.width=50
    .column1.header1.caption='COD'
    .column2.header1.caption='FIRMAJ'
    .column3.header1.caption='ALOC'
    .column4.header1.caption='AST'
    .column5.header1.caption='ANR'
    .column6.header1.caption='ABLOC'
    .column7.header1.caption='ASC'
    .column8.header1.caption='AETAJ'
    .column9.header1.caption='AAP'
    .init
ENDWITH


go top in "grid2source"
ThisForm.Grid2.AfterRowColChange()


Asa arata  pentru fiecare grid
 11/25/2011 8:42:55 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Ok. Pentru fiecare grid, dar sper ca difera atat comanda select, cat si numele cursorului si al gridului.
Daca este asa, trebuie sa mearga.
Mai pune si comanda
thisform.Gridx.refresh la sfarsitul acelui cod.

Daniel Buduru
 11/25/2011 8:43:22 PM
User is offlinebodoki
40 posts


Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Am tabel cu firme si in aceasta cautare dupa cod fiscal, denumire, adresa (grid1) dupa ce gasete valoarea cautata la afterrowcolchenge ia o valoare si sare la grid2 (post sa am mai multe inregistrari de aceasi denumire) grid2 administratori persoane juridice - grid 3 administratori persoane fizice - grid4 puncte de lucru
am cautare dupa administrator persoana fizice
as dori sa fac ca daca caut dupa persoana fizice sa-mi afiseze schimbarile in fiecare grid
daca caut dupa denumire firma sa-mi afiseze schimbarile in fircare drid
daca parcurg liniile in primul grid sa parcurga la valori corespunzatoare si in celelalte griduri

 11/25/2011 9:02:16 PM
User is offlinebodoki
40 posts


Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
ordinea de parcurgere este urmatorul
am o linie de cautare a inceputul ecranului
edit1- buton(cautare cf)             txtCautare(denumire)--buton(cautare denumire)         txtCautare1(adresa)buton(cautare adresa)               txt3(nume_renume) buton(cautare nume_prenume)
1
primul grid ------------------daca caut dupa codfiscal,denumire,adresa imi afiseaza grid1---tabela firma(contine firmele)
primul grid-------------------daca caut dupa nume_prenume  imi afiseaza grid1-------tabela fizice(contine administratori persoan fizice)
2
al doilea grid  -----------tabela juridice(administratori persoane juridice)  afiseaza din acest tabel daca caut dupa cele enumerate de mai sus
3
al treilea grid --aici am asa
daca caut dupa denumire,cf,adresa afiseaza administratori persoane fizice ----------tabela fizice(grid3) si in acest caz grid5 este ascuns
daca caut dupa persoane fizice afiseaza firmele --------------tabela firme(grid5) sin in acest caz grid3 este ascuns
4
al patrulea grin
daca caut dupa arsice afisieaza tabela art21a - contine punctele de lucru daca are

cea ce vreau sa fac daca caut dupa cf,denumire,adresa si am gasit valorile (aceasta functioneaza perfect ma ajutat foarte mult d-l grigore) dar cind caut dupa persoane fizice
la interactiunea intre tabela fizice si firme intotdeauna spune ca tabela firme trebuie deschisa si cand deschid din fereastra unde ma dat afara rezultatul este ok dar cind parcurg celelalte griduri si sar in a doua inregistrare din primul grid -este ok in al doilea iar in al treilea care este defapt grid5 asociat tabelei firme (rezolvat cu visible "t" or "f") parca nu gaseste aceasta tabela .
cea ce imi trebuie este ca sa pot parcurge fiecare grid ori de jos in sus ori de sus in jos asa incat daca gasesc o variabila cautata valorile corespunzatoare gasite in fiecare grid sa fie parcurse daca parcurg liniile gasite in griduri


nu mai stiu alceva sa scriu eventual atasezi aplicatia facuta pina acuma

 11/25/2011 9:08:47 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A) Modified By Daniel Buduru  on 11/25/2011 9:27:24 PM)
Daca nu dai informatiile pe care le-am cerut, n-am cum sa te ajut.

Pune aici cel putin selectul din fiecare grid.afterrowcolchange.
Concret, nu "la fel la fiecare grid".

Daniel Buduru
 11/25/2011 9:59:21 PM
User is offlinebodoki
40 posts


Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
atasezi tot ce am facut pina acum

cum vreau sa fac este percurgerea ficarui grid de la inceput pina la sfarsit de sus in jos sau invers ma refer la inregistarari

proba.rar 
 11/26/2011 9:04:11 AM
User is offlinebodoki
40 posts


Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Multumesc Daniel pentru ajutorul acordat  ieri seara mort de oboseala ----am gasit eroarea  in loc de tabela firma am trecut firme si normal ca nu gasea.

merge perfect programul

Toata stima pentru acest site.

O intrebare

M-ar interesa in Brasov un curs de Oracle form si reports  sau un prof meserias care cunoaste acestea foarte bine amabil sa tine ore (normal contra cost)- as dori sa iau citeva ore.
 11/26/2011 10:26:37 AM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: DESPRE GRIDURI
 (N/A)
Ma bucur ca i gasit eroarea. Eu abia acum am ajuns sa vad ce ai atasat.

Pentru Oracle, daca nu intervine cineva de aici care lucreaza cu Oracle si e din Brasov, incearca pe un forum de Oracle.


Daniel Buduru
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  DESPRE GRIDURI...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement