Search  
Thursday, October 01, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  TableValidate...
 TableValidate
 
 11/23/2008 4:00:01 PM
User is offlineEugen Gliga
2194 posts
1st
TableValidate
 (N/A)
Dupa cativa ani de lucru cu VFP9 am ajuns sa ma blochez, la deschiderea unui fisier in mod shared, deoarece acesta era blocat de altcineva. In mod normal, blocarea n-ar fi trebuit sa tina mult si poate n-as fi aflat niciodata ca de la VFP8 in sus, la deschiderea unui fisier, foxul incearca sa blocheze headerul pt a verifica recordcountul. In sfarsit, cu Set Tablevalidate to 0 s-a rezolvat problema pe moment. Nu stiu insa ce politica sa adopt in continuare, adica sa setez Tablevalidate la o valoare care nu blocheaza headerul, sau sa-l las asa si sa incerc sa rezolv problema din optimizarea blocarilor. In cazul de fata, de exemplu, se faceau adaugari de date de pe alt calculator. Adaugarile se faceau intr-un ciclu cu blocare inainte de insert si unlock dupa tableupdate. Probabil ca timpul intre unlock si flock era prea mic incat celalalt program nu mai reusea sa deschida fisierul. Am incercat si cu Tablevalidate implicit, adica pe 3 si cu un Wait de 0.5 s  dupa unlock si a functionat, adica am putut deschide fisierul din prima, dar sa-mi pun singur Waituri in program mi se pare neproductiv.
 11/23/2008 10:01:43 PM
User is offlineGrigore Dolghin
4000 posts
www.class-software.ro
1st


Re: TableValidate
 (N/A)
Eu as sugera sa ramai cu el pe zero, ca in versiunile anterioare.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  TableValidate...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement