Search  
Monday, December 09, 2019 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  creare tabele...
 creare tabele
 
 11/20/2008 8:12:51 PM
User is offlineMariusvma
83 posts




creare tabele
 (N/A)

Am un tabel in cadrul unei baze de date ce contine 500 inregistrari diferite. Sunt interesat sa gasesc o solutie prin care sa pot crea 500 de tabele (dupa cele 500 de inregistrari) care sa aiba aceeasi structura cu tabelul initial si sa se numeasca, sa spunem, dupa expresia fiecarei inregistrari din campul a.

Am incercat utilizarea:

scan while not eof()

   copy structure to numetabela,

endscan

si nu am reusit sa diferentiez acest nume in functie de fiecare inregistrare, rezultatul fiind crearea de 500 de ori a aceleiasi tabele.

Va multumesc, si mentionez ca incerc asta pe un VPF9, iar eu sunt incepator.

 11/20/2008 8:24:32 PM
User is offlineanonymous
0 posts


Re: creare tabele
 (United Kingdom)
Vai de mine. Esti sigur ca nu ai alta solutie decat sa creezi 500 de tabele cu aceiasi structura? Nu poti sa tii toate inregistrarile in aceeasi tabela si sa ai o coloana care sa le diferentieze?
 11/20/2008 8:30:54 PM
User is offlineMariusvma
83 posts




Re: creare tabele
 (N/A)
E vorba de altceva, 500 nu e reprezentativ. Doresc sa creez tabele care sa aiba numele corespunzator valorii unei coloane a unei inregistrari a tabelei .
 11/20/2008 8:56:33 PM
User is offlineanonymous
0 posts


Re: creare tabele
 (United Kingdom)
Daca stii structura tabelei dinainte ai putea sa creezi o comanda create table si pe masura ce parcurgi acea tabela cu inregistrari sa schimbi numele tabelei din comanda create table cu valoarea in coloana.
Mai poti sa faci ceva de genul:
SELECT TabelaInitiala
SCAN
     SELECT * FROM TabelaInitiala WHERE.F. INTO TABLE (TabelaInitiala.NumeColoana)
ENDSCAN
 11/20/2008 9:32:27 PM
User is offlineMariusvma
83 posts




Re: creare tabele
 (N/A)

Asa nu merge.

Sa o iau pas cu pas stiu calea. Eram interesat de ceva care sa optimizeze aceasta treaba, si sa munceasca calculatorul nu eu. Oricum multumesc de intentie.

 11/20/2008 10:15:44 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: creare tabele
 (N/A)
Solutia pe care ti-a dat-o Cristi face exact ce ai cerut sa faca.
Parantezele fac parte din sintaxa, nu sunt decorative. In VFP asta se numeste Name Expression - vezi in help.
Inlocuieste doar TabelaInitiala cu numele tabelei tale si NumeColoana cu numele campului in care tii numele pe care vrei sa il dai tabelei.


Daniel Buduru
 11/22/2008 1:28:26 PM
User is offlineMariusvma
83 posts




Re: creare tabele
 (N/A)
Multumesc mult. Chestia cu parantezele chiar functioneaza.
 2/18/2012 2:50:19 PM
User is offlineEMRE.RESIT
194 posts
5th


Re: creare tabele
 (N/A)
cum pot sa modific aceasta comanda ca sa creez mai multe tabele dintr-o tabela initiala care sa contina sa zicem cate 100 de inregistrari din tabela initiala?
 2/18/2012 2:50:33 PM
User is offlineEMRE.RESIT
194 posts
5th


Re: creare tabele
 (N/A)
cum pot sa modific aceasta comanda ca sa creez mai multe tabele dintr-o tabela initiala care sa contina sa zicem cate 100 de inregistrari din tabela initiala?
  Visual FoxPro  Baze de date, tabele, view-uri si indecsi  creare tabele...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement