Search  
Wednesday, June 26, 2019 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  FoxPro  FoxPro 2.x DOS  interogare plat...
 interogare plati, facturi
 
 5/11/2018 7:50:08 AM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


interogare plati, facturi
 (N/A)
Ma puteti ajuta, va rog, cu raspunsul (care sa functioneze in FoxPro 2.x DOS) la problema de mai jos:

tabel 1 (facturat)

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 500,00 | 0,00
2 | client4 | 700,00 | 0,00
3 | client6 | 800,00 | 0,00

tabel 2 (incasat)

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 0,00 | 180,00
2 | client2 | 0,00 | 150,00
3 | client3 | 0,00 | 350,00

rezultat

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 500,00 | 180,00
2 | client2 | 0,00 | 150,00
3 | client3 | 0,00 | 350,00
4 | client4 | 700,00 | 0,00
5 | client6 | 800,00 | 0,00



ta.jpg 
 5/11/2018 9:38:48 AM
User is offlineMarian Dobre
610 posts
1st


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Nu am inteles prea bine cum sunt construite relatiile dintre tabele si din acest motiv incerc sa definesc aceaste relatii.
In exemplul tau ai 3 entitati:
1) Client;
2) Facturat;
3) Incasat.

In mod normal, fiecare din aceste entitati ar trebui sa aiba un id care sa defineasca unic o inregistrare din tabela.

#1. Tabela facturat contine un id care nu se stie al carei entitati este (Client, Facturat sau Incasat)
#2. Entitatea facturat reprezinta cumva tot ce s-a facturat pe un client (suma valorilor tuturor facturilor unui client) ?
#3. Entitatea incasat reprezinta cumva tot ce s-a incasat pe un client (suma valorilor tuturor incasarilor unui client indiferent ca s-a facturat sau nu) ?
#4. Entitatea client are sau nu un id ?

Orice putere omeneasca este un compus de rabdare si de timp. Balzac
 5/11/2018 10:55:53 AM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Avand in vedere ca e FoxPro 2.x dos, nu exista id-uri, am pus eu id-uri din obisnuinta

client 1, client2, client3, .... sunt valori numerice


tabel 1 (facturat)

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 500,00 | 0,00
2 | client4 | 700,00 | 0,00
3 | client6 | 800,00 | 0,00

tabel 2 (incasat)

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 0,00 | 180,00
2 | client2 | 0,00 | 150,00
3 | client3 | 0,00 | 350,00

rezultat

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 500,00 | 180,00
2 | client2 | 0,00 | 150,00
3 | client3 | 0,00 | 350,00
4 | client4 | 700,00 | 0,00
5 | client6 | 800,00 | 0,00
 5/11/2018 10:56:30 AM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Avand in vedere ca e FoxPro 2.x dos, nu exista id-uri, am pus eu id-uri din obisnuinta

client 1, client2, client3, .... sunt valori numerice


tabel 1 (facturat)

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 500,00 | 0,00
2 | client4 | 700,00 | 0,00
3 | client6 | 800,00 | 0,00

tabel 2 (incasat)

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 0,00 | 180,00
2 | client2 | 0,00 | 150,00
3 | client3 | 0,00 | 350,00

rezultat

id | client |facturat | incasat
----------------------------------
1 | client1 | 500,00 | 180,00
2 | client2 | 0,00 | 150,00
3 | client3 | 0,00 | 350,00
4 | client4 | 700,00 | 0,00
5 | client6 | 800,00 | 0,00
 5/11/2018 12:06:27 PM
User is offlineMarian Dobre
610 posts
1st


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Notiunea de Id nu are legatura cu versiunea de Fox. Procedura GetNextId definita in "FAQs - Baze de date, tabele, view-uri şi indecşi", postarea "Cum creez un câmp index primar cu autoincrementare?", explica modul de utilizare chiar si atunci cand functia nu este inserata in containerul bazei de date.
De fapt acel Id este un camp care nu are treaba cu afacerea (business-ul). El poate fi intretinut de SGBD sau de programator.

In fine, sa inteleg ca fiecare dintre valorile client1, client2, etc ar fi o cheie similara unui Id (regaseste unic o inregistrare din tabela referitoare la clienti).
Bun. Dar tot nu miai raspuns la intrebarile puse mai sus.

Orice putere omeneasca este un compus de rabdare si de timp. Balzac
 5/11/2018 2:23:50 PM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Ai dreptate cu notiunea de id, am gresit eu cum am pus problema.
In final vreau o reuniune a celor doua tabele, dar liniile cu acelasi id de client sa preia ambele valori )facturat si incasat)
 5/12/2018 11:32:38 AM
User is offlineMarian Dobre
610 posts
1st


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Imi cer scuze ca nu am raspuns repede, dar am avut niste probleme care m-au impiedicat sa fac acest lucru.
O parte din codul scris este conceput chiar pe o masina cu Fpd26 instalat.
Ultima parte (incepand de la crearea cursorului rezulta) l-am scris in VFP, pentru ca acasa nu am instalat Fpd26, si nici nu am un kit sa-l pun pe o masina virtuala.
Insa tot codul este scris pentru functionalitatea sub Fpd26.

Orice putere omeneasca este un compus de rabdare si de timp. Balzac
 5/12/2018 11:35:20 AM
User is offlineMarian Dobre
610 posts
1st


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Imi face proble upload-ul
Orice putere omeneasca este un compus de rabdare si de timp. Balzac
FacturatIncasat.rar 
 5/12/2018 3:30:48 PM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Multumesc, abia astept sa testez
 5/12/2018 3:31:25 PM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Multumesc, abia astept sa testez
 5/12/2018 3:31:48 PM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Multumesc, abia astept sa testez
 5/12/2018 3:31:55 PM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Multumesc, abia astept sa testez
 5/12/2018 3:33:05 PM
User is offlinepbfox
110 posts
5th


Re: interogare plati, facturi
 (N/A)
Multumesc mult
  FoxPro  FoxPro 2.x DOS  interogare plat...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement