Search  
Monday, June 01, 2020 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  FoxPro  FoxPro 2.x DOS  resetare calcul...
 resetare calculator
 
 2/18/2009 6:46:03 PM
User is offlinegldesign
406 posts
2nd


resetare calculator
 (N/A)

Am o situatie pe care nu reusesc s-o rezolv.

Am o aplicatie veche in FPD26 (se foloseste numai pt. a obtine niste rapoarte dintr-o contabilitate, aplicatia a fost inlocuita de una sub .net fara a se prelua datele vechi) ce ruleaza pe 3 calculatoare intr-un fel de retea locala. Cele 3 calculatoare sunt aproape identice (Intel P4) cu XP SP2 cu licenta pe ele (difera doar modelul placii de retea).

Un calculator se restarta singur cand avea el chef. Pt. acel calculator am reformatat HD-ul, am reinstalat XP-ul, am copiat din nou FPD26 pe el si aplcatia respectiva. Am pornit aplicatia, totul a functionat bine (vedeam datele care erau pe alt calculator, obtineam liste ...). A urmat verificarea finala. Am repornit calculatorul. Surpriza mare! La pornirea programului de sub FPD, calculatorul s-a resetat singur (exact ca si la un buton reset) iar dupa repornirea XP-ului imi aparea un mesaj (de windows) care  imi spunea ca sistemul s-a recuperat dupa o eroare majora.

Nu am mai reusi de loc sa repornesc aplicatia. Acelasi lucru se intampla si la pornirea fox-ului 26. Am sters si pif-urile. Am incercat sa modific configuratia memoriei din shortcut-ul aplicatiei (ceva ca la postul cu blocarea calculatorului de la aceasta sectiune). Nimic, nimic si iar nimic ...

Programul a functionat aprox. un an pe acest calculator si merge bine pe celelalte 2.

Alte aplicatii de sub windows (declaratii BASS, programe de la finante ...) functioneaza fara probleme si beneficiarul nu crede ca ar putea fi de vina calculatorul (eu asa cred).

Cred ca odata am gasit un post pe aceasta tema in acest forum, dar il caut de o zi si nu-l gasesc (poate am visat ca exista).

Ceva idei? Sugestii?  

 2/18/2009 10:08:32 PM
User is offlineDaniel Buduru
3519 posts
1st
Re: resetare calculator
 (N/A)
Daca FPD a rulat fara probleme dupa copierea pe sistemul nou instalat si nu a mai rulat dupa restartarea calculatorului, sunt sanse sa fie ceva in fisierul restursa (foxuser.dbf), ceva ce apare acolo in urma rularii aplicatiei.
Pentru inceput, as sterge fisierul foxuser.dbf. Daca astfel se poate rula FPD, atunci ar trebui pusa in config.fp o linie
pentru a bloca utilizarea fisierului resursa:

RESSOURCE OFFDaniel Buduru
 2/19/2009 7:25:38 PM
User is offlinegldesign
406 posts
2nd


Re: resetare calculator
 (N/A)

Multumesc de sfat. Voi incerca zilele acestea (deocamdata se poate lucra de pe celelalte 2 calculatoare) pt. ca trebuie sa ma deplasez in alta localitate.

Indiferent de rezultat voi posta, dupa aceea, ce am facut (poate v-a fi util si pt. altii).

 2/20/2009 8:25:37 AM
User is offlineVictor Iuga
187 posts
5th


Re: resetare calculator
 (Romania)

Sau pe undeva o incompatibilitate cu XP-ul, poate vreun driver nou instalat ...

XP ii plin de conflicte de generatii cu DOS

 3/2/2009 8:14:19 PM
User is offlinegldesign
406 posts
2nd


Re: resetare calculator
 (N/A)
Cred ca am rezolvat probema. Inainte de a reinstala sistemul am avut o idee "geniala". Am copiat kit-urile driver-elor placilor video, retea si sunet pe alta partitie. Dupa reinstalarea windows-ului am reinstalat si aceste drivere. Dar kiturile respective erau deja virusate si de aici virusul s-a propagat imediat si imi reseta calculatorul cand incercam sa pornesc fpd26. Am formatat totul, am luat driverele de pe un alt calculator si acum totul functioneaza.
  FoxPro  FoxPro 2.x DOS  resetare calcul...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement